31 Aralık 2007 Pazartesi


AĞLAYAN KEK
Malzemeler:

4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
2 yemek kaşığı süt
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
Üstüne dökmek için: 2 su bardağı süt
Krema malzemesi:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 paket hazır çikolata sosu
Hazırlanışı;
Yumurta, şeker beş dakika çırpılır. Un, kabartma tozu, kakao ve 2 yemek kaşığı süt ilave edilir tekrar çırpılır.
Kek 30 dakika piştikten sonra üstüne iki su bardağı süt dökülür.
Krem şanti, sütle çırpılır. Dolapta bekletilir. Kek soğuduktan sonra üstüne sürülür.
Çikolata sosu pişirip ılıdıktan sonra krem şantinin üzerine dökülür. Arzuya göre hindistan cevizi, dövülmüş fındık veya fıstıkla süslenir.

Dilim dilim kestiğinizde yanlardan akan çikolata sosuna asla dayanamazsınız.

0 yorum: