4 Ocak 2008 Cuma

Fırından çıktığında bu kadar pişmiş oluyor.
İşte enfes çikolata sosuyla buluştuğu an...

PROFİTEROL

Malzemeler


1 su bardağı su
1 su bardağı un
Yarım paket margarin(125 gr)
4 yumurta
Kaşık ucuyla kabartma tozu

İç kreması:
1paket kremşanti
1 su bardağı süt

Üzerine:

1 paket çikolata sosu
1 su bardağı süt

Yapılışı:
Su ve margarini bir tencereye koyup, orta ateşte kaynatın. İçine unu döküp kaşıkla karıştırın. 1-2 dakika içinde un toparlanıp hamur oluşacaktır. Bu hamuru soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra 4 yumurtayı bire birer kırıp, karıştırarak hamura yedirin. (Bir yumurtayı iyice yedirmeden kesinlikle diğerini eklemeyin) Yumurtaları iyice yedirdikten sonra elde ettiğiniz hamuru çay kaşığıyla tepsiye koyun.

Fırını 180 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin .

Hazır profiterolden daha güzel oluyor kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum.Asla ertesi güne kalmayacağına garanti verebilirim.Bide ben içine kremşanti koyuyorum daha hafif oluyor siz isterseniz muhallebide koyabilirsiniz.

0 yorum: