KANDİL SİMİDİ (Tatlı Tuzlu Simit)
MALZEMELER:
Yarım paket katıyağ(yumuşak)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta(sarısı içine beyazı üstüne)
Susam
Aldığı kadar un
MALZEMELER:
Yarım paket katıyağ(yumuşak)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta(sarısı içine beyazı üstüne)
Susam
Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Malzemelerin hepsini karıştırıp kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.Şekil verip önce yumurtaya daha sonra susama bulayıp tepsiye dizin.180 derece fırında pişirin.
Kandillerde yapıp komşulara dağıtırdı annem; çayın yanındada nefis olur ağızda eriyiverir.
0 yorum:
Yorum Gönder